Com configurar el missatge d’auxili al teu telèfon mòbil

with No hi ha comentaris

Has sentit a parlar mai dels missatges SOS al mòbil?

Els telèfons mòbils actuals són capaços de moltes coses que ni ens havíem parat a pensar mai. Us explicarem com configurar-lo de manera que, si mai tens una emergència, aquest sigui capaç de salvar-nos de situacions de risc.

Però clar, hi ha un ventall molt ampli d’aparells, i hi ha alguns models de telèfon que no tenen aquesta funció. Per aquest motiu veurem algunes alternatives que pots utilitzar independentment del sistema operatiu del teu telèfon mòbil.

Com configurar el missatge SOS a Android?

Per tal que funcioni, hem de tenir els missatges d’emergència activats. Per configurar-los només cal seguir els següents passos:

• Aneu a “Configuració”.
• Selecciona “Funcions avançades”.
• A baix del tot, prem a “Enviar missatges SOS” i activa’l.
• Afegeix com a mínim un destinatari de confiança. Però pots tenir entre tres i quatre contactes, depenent del teu model d’aparell.
• Depenent del model de telèfon, aquesta funció permet  fer més o menys. En alguns casos envia fotografia de la càmera frontal i posterior, o inclús pot enregistrar un àudio de veu. Pots adjuntar imatges preses amb la càmera frontal i posterior, també pots enregistrar un àudio de cinc segons.

Com s’activa la funció SOS en situacions de risc a Android?

En aquest cas, per activar-lo has de prémer 5 cops el botó d’encesa, però recorda que tots els dispositius Android no són iguals. Per això mira atentament les instruccions que t’apareguin al teu dispositiu un cop tinguis aquesta funció activada.

Com configurar el missatge SOS a iPhone?

Per poder activar el mode d’emergència hem de seguir els següents passos:

• Entra a l’app “Salut”.
• Selecciona “Dades mèdiques”.
• Prem, edita i afegeix els contactes de confiança.
• Activa “trucada automàtica”.
• Desar els canvis.

Com s’activa la funció SOS en situacions de risc a iPhone?

En iPhone 8 o un model posterior: Has de prémer el botó lateral i un dels botons de volum fins que aparegui el regulador d’Emergència SOS.
En iPhone 7 o un model anterior: Prem ràpidament el botó lateral o el superior 5 cops.

En aquest cas, l’iPhone trucarà automàticament al nostre sistema d’emergències local. Un cop finalitza la trucada d’emergència, avisa als teus contactes seleccionats amb un missatge de text que envia la teva ubicació. Si et desplaces s’enviaran les actualitzacions de la teva ubicació geogràfica.

Alternatives

Si el teu aparell no té cap funció anomenada anteriorment, hi ha alternatives molt nombroses amb la mateixa finalitat.

  • Recorda que en cas d’accident o perill pots trucar al 112 encara que la pantalla del mòbil estigui bloquejada. També pots descarregar-te l’App del CAT112, la MY112 la qual l’ha creada la Generalitat de Catalunya, on l’operador del 112 rebrà la trucada geolocalitzada.
  • També El Ministeri de l’Interior ha creat ALERTCOPS que permet enviar fotografies, ubicació o vídeos mitjançant trucades o xats a les autoritats.
  • Una altra opció és fer servir funcions de les apps que fem servir en el nostre dia a dia. Com WhatsApp, Telegram i Google Maps, que permeten compartir la ubicació en temps real durant un màxim de 24 hores. Tan sols necessites tenir el telèfon encès i connexió a Internet.

Val més prevenir que curar. Tenir-ho activat ens pot salvar d’alguna situació desagradable.