Consells per a realitzar videoconferències

with No hi ha comentaris

Com ja sabeu amb el COVID-19 la majoria d’empreses ha optat pel teletreball, les videoconferències s’han convertit en un dels millors aliats de les empreses.

No obstant això, la gran majoria desconeixem els secrets d’aquestes eines de videoconferències. Molts ens hem trobat amb la situació de consumir molts més GB a la tarifa mòbil dels plantejats, o també ens hem preguntat com fer i actuar correctament a l’hora  de realitzar la videoconferència. En general, ens hem vist com a principiants la majoria de nosaltres.


 

Alguns consells útils tant tècnics com estètics, per fer videoconferències de qualitat.

 

A priori pot semblar molt similar a parlar per telèfon, però tenint contacte visual amb el teu interlocutor. Hem de tenir en compte que encara que no parléssim ens estan veient. Pareix molt obvi, però és important ser conscient tota l’estona.

 


Consells tècnics
  • Abans de començar s’ha de provar que tot funciona correctament, ja que molts cops et pot donar maldecaps d’última hora. Els errors tècnics poden ser uns dels pitjors enemics.
  • Sempre que puguis fes la videoconferència en un dispositiu que puguis endollar per cable de xarxa directament al router. D’aquesta manera t’asseguraràs de tenir un bon ample de banda i evitaràs tenir talls durant la conversa.
  • Escull una zona on tinguis senyal optima de Wifi. Evita tenir molts dispositius connectats simultàniament a la xarxa Wifi,  ja que pot afectar la velocitat de la videotrucada  i en conseqüència, es pot veure afectada la qualitat d’aquesta.
Consells estètics
  • És important escollir bé on duràs a terme la videoconferència, l’angle i la llum del lloc. No cal dir que sigui una zona privada i poc transitada.
  • Procura que no sigui una zona amb objectes que puguin distreure l’atenció de l’interlocutor.
  • Abans de començar visualitza el que veuran les persones amb les quals parlem. Si vols impressionar o parèixer més professionals, pots decorar la zona amb algun diploma, titulació, reconeixement, etc.
  • Evita fer diverses coses alhora.
  • Procura mirar a la càmera quan parlis i no a la pantalla.
  • Has de tenir cura de la imatge.

Finalment us deixem uns càlculs aproximats del consum de GB a l’hora d’utilitzar aplicacions i plataformes per realitzar videotrucades. Aquesta orientació tan sols serveix en cas d’utilitzar dades mòbils, ja que les connexions que oferim amb fibra òptica o Wimax són amb consum il·limitat.

Apps i plataformes
Consum 1 hora de connexió
Hangouts 3,10 GB
Google Duo 1,63 GB
Instagram 1,17GB
Skype 0,45GB
Whatsapp 0,44 GB
Facebook Messenger 0,41 GB
Facetime 0,19 GB